fbpx

Kutyasétáltatás – Blureen módra

Kutyasétáltatás – Blureen módra

Egy páros előrefut – persze azok, akik úgy gondolják, mind falkavezérek, utána loholnak. A lemaradók pedig vagy a füvet eszik, vagy valami más, ismeretlen eredetű anyagot. Aztán rájönnek, hogy a többiek már elől vannak, ezért kapkodva ők is csatlakozni szeretnének. A pórázok közben már teljesen összekavarodtak, gyorsan kibogozzuk és rohanunk mi is előre.

Oké, ekkora káosz csak a fiatal kutyusokkal volt, a profikkal sokkal simábban ment a séta a Tappancs Állatvédő Alapítvány kutyái közül. Egyik szombaton csapatunk néhány órára belekóstolhatott abba, hogy milyen lehet 200 négylábúról gondoskodni – mit ne mondjunk, még ez alatt a pár óta alatt is kellemesen elfáradtunk. Elmeséljük a részleteket, hátha ezzel másokat is inspirálunk arra, hogy kipróbálja magát az Tappancs Alapítvány elkötelezett tagjaként.

A kutyák és macskák birodalmában

Az alapítvány kapujához felkészülve érkeztünk: a kiskedvenceknek konzerv, száraz és csomagolt finomságokkal, a cicáknak pedig 60 kg pihe-puha alommal kedveskedtünk. Először kaptunk egy körbevezetést a tanyán, megtekinthettük a kutyusok és cicák különféle lakhelyeit – hiszen mindenki a számára megfelelő környezetben él. A legbarátságosabbak hatalmas kifutókban szaladgálnak, a félénkek és akik némileg maguknak valók, pedig saját lakhellyel rendelkeznek. Persze kivétel nélkül minden ebnek jut elég idő futkározni és játszani pajtásaival.

Ezek után következett a legizgalmasabb rész: mi is beléphettünk a kutyák birodalmának kapuin, hogy mindenki válasszon magának egy-egy négylábút, akit magával visz – sajnos nem haza, csak egy kör sétára.

A profi sétálók… és a keményebb diók

A választás különösen nehéz volt a csillogó szemű, izgatott kutyák közül. Ezek után minden könnyen ment: felszereltük őket, kivonultunk a kifutóból és végigsétáltuk az útvonalat – ők pedig végig nyugodtan tűrték kezdeti izgalmunkat. Az első – bemelegítő – kör után mélyebb vizekre eveztünk: a süldő kutyákkal még izgalmasabb volt a séta. Mindannyian elsőkézből tapasztaltuk, hogy mennyi energiájuk van a legfiatalabbaknak.

A futkározásra pihentünk egy rövidet és haraptunk valamit, hogy feltöltődve térhessünk vissza a terepre. Az utolsó körünk során három csibészt próbáltunk kifárasztani – láthatólag sikertelenül. A három fekete rosszcsont nagyon élvezte a sétát, persze velünk egyetemben. Miután a kiskutyák hazatértek lakhelyükre, mi is összeszedelődzködtünk.

Végül életre szóló élményekkel gazdagodva, csillogó szemekkel és cseppet kutyanyálas arccal búcsúztunk el körbevezetőnktől. A hazaúton megegyeztünk, hogy nyáron is mindenképp visszatérünk – ezúttal akár két keréken.

Csatlakozzon a négylábúak őrangyalainak csapatába!

A Tappancs Alapítvány szeretettel várja azokat a kutya- és macskabarátokat, akik nyitottak akár eseti, akár rendszeres fizikai munkavégzésre a Tappancs Tanyán. A bajba jutott négylábúk támogatására az alapítvány a pénzbeli és tárgyi adományokon kívül folyamatosan keres kutyasétáltatásra, szőrápolásra, etetésre, takarításra és ideiglenes befogadásra önkéntes munkatársakat.

Az önkéntes munka azon felül, hogy szuper lehetőség a kikapcsolódásra, minden leendő kutya- vagy cicatulajdonos figyelmébe ajánlott. Az eltöltött munka során elsajátított készségek értékes tudást nyújtanak a jövőbeli kisállat neveléséhez.  

És ki tudja, az is lehet, hogy a szerencsés kiskedvenc az Tappancs Alapítvány cicái és kutyái közül fog kikerülni!